Graag willen we u vragen om hulp!

Vanaf dag één van de oorlog in Oekraïne hebben de inwoners van Moldavië hun hart en huizen opengezet om inmiddels meer dan 300.000 Oekraïners op te vangen. Per hoofd van de bevolking is dat het grootste aantal in Europa!

Voedseltekort

Al meer dan 25 jaar ondersteunt onze kerk (de Vrije Baptistengemeente Deventer) een kerk en twee weeshuizen in Moldavië. Er is echter een grote nood gaande die we al in geen jaren meer gezien hebben. Er is namelijk een tekort aan voedsel. Schappen in winkels zijn (bijna) leeg en andere producten stijgen enorm in prijs.

Hierdoor zijn of dreigen er tekorten aan eerste levensbehoeften bij de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Denk hierbij aan producten als meel, rijst, olie, pasta, tomatenpuree etc. Ook hygiëneproducten en slaapspullen zoals bedden, matrassen en dekens zijn moeilijk te verkrijgen of niet te betalen van het weinige dat de Moldaven zelf hebben. Toch delen deze mensen wat ze hebben met de vluchtelingen. We willen alles uit de kast halen om iets aan deze situatie te doen. Op korte termijn hopen we één of meerdere vrachtwagens naar Moldavië te laten gaan met deze goederen.

Onze vraag:

Namens onze kerk willen we u vragen om een gebaar te maken van naastenliefde, door mee te helpen de vrachtwagen(s) snel vol te krijgen met deze producten:

  • Houdbaar voedsel: Rijst, pasta, meel, olie, blikgroente, fruit in blik, suiker, tomatenpuree en ander houdbaar voedsel;
  • Hygiëne producten: Shampoo, zeep, tandpasta, tandenborstel, luiers, maandverband, incontinentiemateriaal, deodorant, (wegwerp)washandjes, billendoekjes, toetenboeners, scheerschuim, (wegwerp) scheermesjes, toiletpapier, paracetamol.
  • Schoonmaakproducten: Afwasmiddel, afwasborstel, afwasteil, emmers, schoonmaakmiddel, vaatdoekjes.
  • Slaapspullen: bedden, matrassen, dekens, tafels, stoelen.

Of sponsor een vrachtwagen!

Alvast heel hartelijk bedankt!

Vrije Baptistengemeente Deventer.