Vanuit de gemeente is er contact met:

– Baptistengemeente Cricova in Moldavië

– Christelijk weeshuis in Telenesti

Naast het financieel mogelijk maken van evangelisatie-activiteiten wordt ook materiële ondersteuning geboden zoals kleding, schoenen, dekens etc. De armste gezinnen ontvangen voedselpakketten (meestal in de wintertijd) en incidenteel wordt bijgedragen in dokterskosten en schoolbenodigdheden voor de kinderen. Bij ondersteuning van evangelisatie-activiteiten moet u bijvoorbeeld denken aan kinderkampen, waarbij we kunnen ondersteunen met materialen en voedsel voor de kinderen.

Een andere evangelisatie-activiteit is het bezoek aan de vrouwengevangenis, waar ongeveer 300 vrouwen gevangen zitten. Met Pasen en Kerst wordt voor de vrouwen een kerkdienst georganiseerd waarin we het evangelie vertellen en krijgen de vrouwen een maaltijd aangeboden. Deze maaltijd wordt door zusters uit de gemeente zelf bereid. Zo mogen de vrouwen twee keer per jaar zelf eten opscheppen en zoveel eten als ze willen. Dat is echt feest voor ze.

In Telenesti zijn met Amerikaanse steun twee weeshuizen gebouwd, waar twee echtparen ieder tien kinderen onder hun hoede hebben genomen. Tevens staat op het terrein een gebouw waar ongeveer 100 kinderen uit Telenesti iedere dag een maaltijd kunnen krijgen. Er is voor de kinderen ook huiswerkbegeleiding, naailessen, een kinderkoor etc.

Wilt u meer informatie over deze projecten dan kunt u bij ons informeren:

Joke Peters tel. 0570-615765

Iwan en Nancy Booij tel. 0570-510211